Dongguan Lingtian Cooling Equipment Co., Ltd.

Denní provozní řízení chladicí věže

Čas vydání: 2020-07-07 11:31:11  Hity: 19

K zajištění toho, aby chladící věž fungovala v nejlepším stavu, je třeba provádět každodenní řízení provozu chladící věže.Zahrnuje zejména tyto aspekty:


      První.Podle produkčního zatížení, meteorologických podmínek a stavu vybavení každé věže sestavte ekonomický a přiměřený provozní režim.

微信图片_20200410144959.jpg

      Dva.Pravidelně sledovat a zaznamenávat provozní parametry každé chladící věže, obvykle každé 2h. Obsah záznamu obsahuje meteorologické podmínky obsluhujících pracovníků chladící věže a příslušné poznámky.


      Tři.Podle zimních meteorologických podmínek, výrobní zatížení a stav vybavení, připravte plán zimního provozu a opatření proti zamrznutí pro skupinu chladících věží v zimě.


      Čtyřko.Pravidelně analyzovat změny a důvody tepelné stability chladící věže a analyzovat ekonomické přínosy provozu chladící věže.


      Pětka.Pravidelná prohlídka hlídky, zaznamenávání vad chladící věže a oběhového vodního systému a hlášení příslušným stranám.


      Šestka.Přiměřeně nastavit a distribuovat vodní zatížení chladicích věží běžících souběžně, aby se minimalizovala integrovaná teplota vody po chlazení.Upravit hladinu vody vodních nádrží v chladicí věži přiměřeně tak, aby hustota vodního spreje byla jednotná a přiměřená.Hladina vody v nádrži pro rozvod vody nesmí být příliš vysoká a přímo přetékat.Zároveň by rozdíl hladiny vody v každé nádrži pro rozvod vody ve věži neměl být větší než 10% až 15%, a rozdíl v teplotě výstupní vody stejného typu chladicí věže by neměl přesáhnout 1. 176C.


      Sedmička.Řádně provést přiměřený a přiměřený plán kanalizace; sledovat chladicí zařízení& 35;39;špinavou lásku a kvalitu vody; zkontrolovat a zajistit běžný provoz kanalizačního systému a pořizovat příslušné záznamy.


      Osmička.Sledujte chladící a chytací vodu a vypouštěcí zařízení s cirkulujícími vodními příkopy a jinými milovníky.Když je chladicí deska mimo provoz, lze ji posuzovat podle změny hladiny vody; během chlazení lze ji posuzovat podle změny objemu doplňování vody a hladiny vody.Inspekce by měla být v případě potřeby organizována.


      Devět.Často sledovat hladinu vody každého chladicího věže a cirkulující vodní příkop tak, že rozdíl mezi hladinami vody různých částí není více než 15%.Upravit množství doplňkové vody včas, aby se zajistilo

18.jpg

Udržujte cirkulující vodní čerpadlo v chodu, aby se zabránilo bazénové vodě.Pokud je rozdíl hladiny vody mezi přední a zadní částí cirkulujícího filtru příkopu více než 10cm, znamená to, že filtr byl zablokován a filtr by měl být okamžit ě vyčištěn.


      Desítka.Správné provedení a racionální přizpůsobení plánu zimního provozu a opatření proti zamrznutí, včetně: přiměřeného provozu chladící věže, která má být v zimě uzavřena; zavedení zvláštního zařízení na distribuci vody proti zamrznutí; pravidelné zahřívání a pečlivé seřízení čelního skla; včasné čištění škodlivého závěsného ledu;Dopravní zařízení musí být chráněno před zmražením a skladováním vody nebo oběžnou vodou atd.


      11.Během provozu by mělo být posíleno monitorování rotujícího zařízení, jako jsou ventilační a chladicí ventilátory; zvuk mechanického tření, švih lopatek, zvýšení teploty motoru, změny převodovky a hladiny ložiskového oleje a provoz olejového čerpadla.


      Dvanáct.V chladné sezóně je nutné zabránit výskytu pochybného předávkování vodou během provozu.Podle meteorologických podmínek a zatížení lze po výpočtu a experimentování pro stanovení objemu cirkulující vody v zimě určit počet cirkulujících čerpadel a větví chladících věží.

78.jpg


Předchozí: Typ chladicí věže

další: Použití chladicí věže/pracov...